Gladeboernjatak Coaching og Terapi

HJÆLP TIL BØRN OG DERES FORÆLDRE

Det er så sårbart, når ens barn ikke har det godt.


Det er ikke kun barnet, det går ud over.

Men også alle jer andre, søskende, forældre, bedsteforældre 
- Ja alle i familien


Tegn på, at dit barn ikke har det godt


DIT BARN BLIVER VRED, MEGET VRED


Ofte både meget hurtigt og over ting, som hverken du eller din partner helt forstår. Dit barn har en meget veludviklet retfærdighedssans og er typisk både velargumenteret og stædig. Når det bliver sur er det til tider så voldsomt, at det er ubehageligt for både jer som forældre og søskende, så I er begyndt at gå lidt på æggeskaller for ikke at tricke temperamentet. Måske bliver dit barn ulykkelig bagefter, græder og siger undskyld. Måske trækker det sig og har brug for alenetid for at kunne komme tilbage i balance. DIT BARN ER OFTE BEKYMRET


Og trækker sig ind i sig selv, hvis verden bliver for voldsom. Det bryder sig ikke om skift og kan bedst lide at være i trygge rammer, helst sammen med mor og far. Dit barn har svært ved at falde i søvn om aftenen og bryder sig ikke om at være alene. Det kan ikke lide uvenskab og konflikter og siger hurtigt undskyld, hvis det tror, det har gjort noget forkert. Dit barn er måske meget perfektionistisk og  bekymrer sig ofte om ting, I som forældre tænker, at et barn slet ikke skal bekymre sig om.DIAGNOSE ELLER EJ?


Du er i tvivl, om dit barn har en diagnose. Måske har I længe presset på uden at få et udredningsforløb. Måske er I i gang med et forløb, men det trækker ud og dit barn har det stadig ikke godt.

Jeg udsteder ikke diagnoser, men jeg giver jer en forklaring på, hvad jeg mærker og ser hos jeres barn. Min erfaring er, at der ofte er flere ting på spil. Jeg hjælper jer med at forstå, hvad der foregår i jeres barn samt hjælper jeres barn med at mærke sin styrke og selvværd. Uanset om dit barn har en diagnose eller ej indeholder det alt, hvad der skal til for at have det godt.


Jeg ved, dit barn har alt, hvad der skal til, for at trives.


I min praksis har jeg igennem de sidste 15 år mødt børn med mange forskellige slags udfordringer. Og jeg har mødt forældre, der er kede af det, bange, frustrerede og magtesløse, fordi det dyrebareste, de har, deres barn, ikke har det godt.


Min erfaring er, at alle børn indeholder alt, hvad der skal til, for at trives og være glade. Det kræver "blot", at vi som voksne finder ud af, hvad der generer barnets balance og fjerner det.


Jeg har set, hvordan børn med skolevægring kom tilbage i skole, børn med ondt i maven, søvnløse nætter, frygt for nye ting, mange vredesudbrud og konstant bekymring er kommet tilbage til at være glade og trygge igen.


Børn er aldrig forkerte eller umulige.

De reagerer bare på de stimuli, de får.

Når de får hjælp af omsorgsfulde og kompetente voksne, kan de komme til at trives igen!


Sådan arbejder jeg

Det skal være sjovt for børn at få hjælp, for de har det allerede svært.


Jeg har udviklet Glad Barn Metoden, som b.la. består af en række unikke værktøjer, som giver barnet klarhed over, hvad vi arbejder med, hvor vi skal hen, samt hvilke styrker barnet har. 


Her er nogle af dem

Glad Barn Metoden

Skattekortet anskueliggør de fem sessioner, barnet skal være hos mig.


Barnet vælger selv, hvad skatten er - nemlig det, barnet gerne vil opnå ved at komme hos mig.


Undervejs på skattejagten møder barnet bla. sin "Hjælpeven".
En uvurderlig ven fra fantasien, der altid er klar til at hjælpe barnet.Glad Barn Kompasset viser fire forskellige måder at reagere på udfordringer på. Når barnet bliver klar over, hvilket dyr det er, opstår der ofte smil på munden. For pludselig er barnet ikke forkert, det er bare et af de fire dyr, der har en bestemt måde at være i verden på.


Kompasset hjælper også forældre til at forstå deres barn bedre. Der er nemlig forskel på, hvad en jaguar, hjort, hund og giraf har brug for ;)Diplomet udstedes til alle børn, når skattejagten er gennemført. Også selvom hele skatten ikke er fundet endnu.

Det er vigtigt for barnet at blive styrket i alle de værktøjer og indsigter, det har fået gennem forløbet.Forældrene skal med


I er som forældre helt afgørende at inddrage i forløbet. Det er hyggeligt for jeres barn at komme op til en legetante som mig :), men den helt store hjælp kommer først, når vi arbejder sammen, forældre, barn og terapeut.
Som forældre får I derfor undervejs i forløbet konkrete værktøjer til at forstå og hjælpe jeres barn derhjemme. I bliver sat til at være vidner på processen - jeg kalder jer "spionerne" - fordi I skal lægge mærke til, hvilke ændringer, der sker hos barnet og i jeres familie undervejs, og så rapportere tilbage til mig.

Endelig får I som opgave at hjælpe jeres barn med at udføre de sjove opgaver, som barnet skal lave på "skattejagten", f.eks. tegne sin Hjælpeven, bygge en "Tankekasse", eller hvad vi nu finder på :).


Som udgangspunkt er I med til alle sessionerne. Men hvis barnet ønsker at være alene med mig, får det mulighed for det. Det aftaler vi undervejs.


Jeg er tryg hos dig, Nynne. Familiecoaching.dk

Hilsen på min tavle fra dreng på 8 år
(Jeg har anonymiseret hans navn)

Udtalelser

Vi som forældre blev klogere

Sofie synes at det har været rigtig godt at gå hos dig. Hun har fået meget mere ro i kroppen og er hjulpet af med angsten, når mor skal gå. Hun har lige været på lejrskole, hvor hun havde tlf med og kunne ringe hjem. Det gik over alt forventning, hun ringede glad hjem, uden angst eller bekymringer. Det var stort :-).
Vi kan kun anbefale dig til andre, vi fik en helt anden pige ud af at være hos dig, og vi som forældre blev klogere.Charlotte, mor til datter på 9 år

Mange ubehagelige oplevelser

Kære Nynne. Da vi startede hos dig havde vores daværende 4 årige søn været ude for mange ubehagelige oplevelser i hans korte liv. Han havde oplevet sin far blive syg og hentet med ambulance mange gange. Desværre. Han reagerede på det bl.a. ved ikke at ville i børnehave, have svært ved at sove om natten, ikke ville have vi smed noget ud og i det hele taget være urolig over de mindste ting.

Du hjalp ham - og os - tilbage i balance på den fineste vis. Vi kunne tydelig mærke, at han holdt af at komme op hos dig og det samme gjorde vi. I dag er han glad dreng, der trives igen. Han kan nu afleveres uden problemer i børnehaven, han sover godt om natten og er langt bedre til at falde til ro, når han bliver ked af det og vred.

Vi er så taknemmelige for hele forløbet og for det, du lærte os.

Tak.


Karen, mor til søn på 5 år


Angsten forsvandt

Kære Nynne

Vi kom til dig ved en tilfældighed, da en psykolog anbefalede dig. Allerede ved første samtale med min datter, var det utroligt, hvordan du ligesom fik fjernet den angst, som var begyndt at plage hende. Vi er så taknemmelig for, at hun nu igen er en glad pige. Du er både menneskeligt og fagligt eminent.

Jeg har allerede anbefalet dig til andre og ved ikke, hvordan vi skulle have klaret de udfordringer uden din hjælp.
Af hele hjertet tak.


Brit, mor til datter på 10 år


Mindre stresset

Jeg synes det har været godt at gå her. Jeg er blevet mindre stesset. Det der med at huske på dyrene og den der bobbel rundt om mig, der beskytter mig - det har også hjulpet.

Dreng 12 år


Nu spiser hun igen

Kære Nynne. Vi kom til dig fordi vores datter pludselig ikke ville spise fast føde efter en ubehagelig oplevelse med at få noget galt i halsen. Du hjalp både Bella med at kunne spise igen og du hjalp os som forældre med at forstå, hvad der skete og hvordan vi kunne hjælpe Bella og takle hele situationen. Vi er dig dybt taknemmelig for hjælpen. Nu spiser hun igen og er glad. Tak.


Nathalie, mor til datter på 5 år


Superkræfter

Vi kom fordi:

Vi kom til Nynne, fordi Luna er skilsmissebarn og havde det svært ved især skiftene fra mor til far. Derudover tog hun ofte ansvaret for, om hendes far og veninder havde det godt.
En alt for stor opgave for en 9 årig.


Forløbet:

Nynne sporede sig lyn hurtigt ind på Luna og blev af Luna betragtet som en med ”superkræfter”. De havde fra starten en fortrolighed, og Luna åbnede op med de ting, hun syntes var svære. Nynne har været enorm god til at tale direkte til Luna og fået talt om de ting, der var svære, samt få lavet opgaver og løsninger, som kunne hjælpe, når Luna kom i en svær situation.


Status:

Luna har de sidste par måneder kunne sove bedre om natten forinden et skifte, samt kunne sige farvel til sin mor uden at blive voldsomt ked af det. Derudover har hun arbejdet med, at hun alene har ”kørekort” til at hjælpe sig selv og ikke andre.


Jeg kan på det varmeste anbefale et forløb hos Nynne. Jeg har trygt kunne sætte mig tilbage, når vi er kommet, og været dybt taknemmelig over den måde, som Nynne har kunne spore sig ind på de udfordringer, som Luna har haft.

Helene, Mor til Luna på 9 år

Lad os starte med at hjælpe dit barn i dag.


Skriv, ring eller book en gratis samtale i kalenderen